Supreme Council of 33rd and Last Degree of the Ancient
and Accepted Scottish Rite of Romania

Premiul Ioan Atanasiu Delamare 2015 al Uniunii Artiștilor Plastici din România

Marți, 29 Noiembrie 2016, la Muzeul Național de Artă al României – Sufrageria Regală, Uniunea Artiștilor Plastici din România, prin președintele său, dl. Petru Lucaci, și în prezența d-lui Călin Stegerean, director al Muzeului Național de Artă, a Consiliului Director al UAP și a altor personalități, a înmânat diplomele premianților UAP pentru anul 2015.

Cu această ocazie, Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România a acordat Premiul “Ion Atanasiu Delamare”- 2015 domnului Beniamin Popescu.

beniamin popescu
Premiul Ioan Atanasiu Delamare – 2015

 

Beniamin Popescu (născut 1989) este doctorand la Universitatea Națională de Arte din București. Recent a deschis expoziția personală Technoplaster la galeria Funnel Contemporary București. Alte expoziții: Wie lustig ist das Zigeunerleben, Chemnitz, Germania (2015); Image has failed to upload due to an error@ Musette, București (2015).

Supremul Consiliu al RSAA, în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici, premiază anual un tânăr artist plastic, desemnat de consiliul de conducere al UAP. Premiul, aflat în acest an la a doua ediție, se acordă în memoria fratelui nostru, graficianul Ioan Atanasiu Delamare, trecut la Orientul Etern în cursul anului 2015.

Născut la București pe 5 ianuarie 1955 Ioan Atanasiu Delamare a devenit membru al U.A.P. in 1990. Între 1984 şi 1994 a fost grafic designer la Institutul de Mecanică Fină din București.Și-a început cariera didactică în 1992, ca asistent universitar la Academia de Artă din București, iar între 1996 și 2012 a fost lector universitar. În anul 2006 a obținut doctoratul în Arte Vizuale.
A fost prezent în numeroase expoziții personale și de grup, atât în România, cât și în străinătate. Are lucrări expuse în Muzeul de Artă din Constanța, Muzeul „Saint Olaf” din Northfield (Statele Unite) și Muzeul de Artă Contemporană din București.