Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim - Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România

Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim

al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România

Arturo de Hoyos la București

Mergem înainte? Da! Fix înainte: Arturo de Hoyos la București!

Un weekend magic pentru membrii Ritului Scotian Antic și Acceptat din România.  

Seria ”Conferințelor Ritului Scoțian” continuă, la standardele cunoscute și mai ales … recunoscute.

La invitația Supremului Consiliu al RSAA din Romania, în perioada 18-25 octombrie este prezent în România Il Fr. Arturo de Hoyos 33, Grand Cross, figură proeminentă și de-a dreptul legendară a masoneriei contemporane, prin enorma sa contribuție editorială din ultimii 30 de ani și prin poziția sa de Mare Arhivar și Mare Istoric al Supremului Consiliu „Mamă a Lumii”, Jurisdicția Sud a Statelor Unite ale Americii.

Ca reprezentant al ambelor Supreme Consilii, Jurisdicțiile Sud și Nord ale SUA la ceremonia rituală de Inițiere în Rit, Gr.4, Maestru Secret, Il Frate Arturo de Hoyos, 33, Grand Cross ne-a spus a doua zi că a avut emoții în timpul ceremoniei rituale de Inițiere în Rit deoarece el … a scris ritualul!

Acesta a susținut și o conferință în cadrul ținutei deschise, parte a Sesiunii Naționale RSAA de la „Odeon”. Într-o sală devenită neîncăpătoare, au participat câteva (multe) sute de delegați ai Corpurilor Rituale de pe tot cuprinsul Țării, membri ai Ritului nostru în toate gradele, dar și 87 de Frați maeștri masoni veniți la Inițiere, precum și o delegație de aproape 70 de tineri reprezentând Ordinul DeMolay România, împreună cu părinți si Adviseri.

Mai mult, oportunitatea aceasta deosebită a determinat interesul a 24 de Supreme Consilii din 24 de țări invitate din Europa și unul din America de Sud. Delegațiile a 12 Supreme Consilii în amiciție reprezentând Franța, Austria, Elvetia, Israel, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Portugalia, Luxembourg, Honduras, Polonia, Serbia au fost prezente fizic, iar alte 13 Supreme Consilii: Anglia, Germania, Spania, Olanda, Andorra, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Finlanda, Italia, Letonia, Monaco au trimis mesaje de apreciere, unele calificând evenimentul ca fiind o ”extraordinară inițiativă a Supremului Consiliu din România”.

Cuvintele sunt puține în a descrie emoția încercată de toți participanții. Naturalețea, prietenia, sentimentul fratern emanate de către Fratele Arturo de Hoyos vor rămâne de povestit nepoților (evident, doar când vor fi și ei masoni, membri ai Ritului!).

Pentru toți cei care s-au instruit, inspirat și și-au găsit calea masonică prin cărțile scrise sau editate sub egida ilustrului nostru frate, aceste zile de octombrie au reprezentat un vis împlinit.

S-a arătat a fi foarte mulțumit după ce, fiind interesat în detaliu, a studiat ritualurile practicate în jurisdicția noastră. În zilele următoare Ilustrul Frate Arturo a avut discuții aplicate pe marginea acestora în deplasările făcute în țară, onorând invitațiile Fraților din Călărași, Brașov și București. Aceștia s-au dovedit la înălțime, atât în a fi cunoscători ai masoneriei, parteneri redutabili de dialog cât și gazde impecabile!

Nu trebuie uitat nici aspectul „profesional” al acestei vizite: joi, 24.10. 2024, la București s-a semnat între Supremul Consiliu ”Mamă a lumii”, Jurisdicția Sud a SUA și Supremul Consiliu din România contractul de cedare a unor drepturi intelectuale pentru România, incluzând și traducerea și publicarea cărților masonice fundamentale în limba română.

Pe tot parcursul evenimentului, în momentele formale sau informale, în decorul templului sau în maiestuoasa sală a Palatului CEC unde a avut loc super elegantul ”Dineu de Gală”, la întrebarea: Arturo de Hoyos la București? cei prezenți am putut să ne răspundem din nou cu ”e clar că mergem înainte! Fix înainte!”









 

24 octombrie 2024
7
Sărbătoarea de Tishri – 2024 – Orientul București

Sărbătoarea de Tishri – 2024 – Orientul București

Lojile de Perfecție celebrează ca zi de sărbătoare a cincisprezecea zi a lunii ebraice Tishri. Anul acesta 15 Tishri a fost în ziua de vineri 04 octombrie, iar LP Edmond Nicolau nr. 29 si LP Marcel Şapira nr. 74 din Orientul Bucureşti au marcat momentul.