Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim - Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România

Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim

al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România

Cavaleri ai Orientului și Occidentului

În cadrul unei ținute comune a Capitulelor de Rosa+Cruce Elohim numărul 5, Zenitul Constanța și Septem Colles numărul 7, Zenitul Iași a fost ritualizat și conferit Gradul al 17-lea, Cavaler al Orientului și Occidentului. Gazda ceremoniei desfășurate pe 8 februarie 2023 la Galați a fost L.P. Aristide Serfioti, numarul 80. A participat de asemenea și o delegație a Supremului Consiliu de Grad 33 și Ultim a Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România condusa de Suveranul Mare Comandor Stelian Nistor, 33°.

Bucurie. Acesta este cuvântul. 70 de frați au trăit câteva ore în bucurie, pe calea devenirii lor masonice. Au fost parte la trupul poveștii numite Masonerie, o poveste de bărbați adevărați, printr-unul dintre cele mai spectaculoase si dificil de pus în practica grade scoțiene. Mulțumiri tuturor celor ce au făcut posibilă aceast eveniment.

Cu certitudine a fost unul din momentele acelea de excepție, chiar de grație, pe care ni le oferă perfecționarea masonică în Ritul Scoțian. A fost bărbătesc, a fost cu adevăr curat și chiar cu fior de emoție, ”atât cât îi șade bine voinicului”. A fost evlavia începuturilor, serenitatea inocenței.

Întreaga seara s-a dovedit a fi un pas important pe drumul prin care încercăm să fim masoni, nu doar membri ai masoneriei. Un drum pe care MERGEM INAINTE! pentru că avem de ce și pentru că putem să MERGEM INAINTE!, cu ajutorul lui Dumnezeu.
Da, mergem fix înainte!

Galerie Foto:

10 februarie 2023
Capitule Rosa+Cruce Elohim & Septem-Colles
7