Supreme Council of 33rd and Last Degree of the Ancient
and Accepted Scottish Rite of Romania

Cina Mistică – joi, 13 aprilie 2017

„Terra lucida” – spune, undeva, Andrei Pleșu – „e pământ luminos și lumină întrupată. E un ținut intermediar, un istm între universul vizibil, al omului, și universul trans-omenesc și trans-vizual, al ierarhiilor cerești”. Să fie pură întâmplare că Frații care au organizat Cina Mistică din Joia Mare aparțin unui Capitul de Roza-Cruce numit tocmai Terra lucida?… Întrebare retorică, desigur – date fiind frumusețea interioară a evenimentului și rigoarea cu care s-a desfășurat întregul ceremonial.

Cele șapte formule sacre, rostite in timpul alocat pentru Cina Mistică, au reamintit Fraților prezenți tainele de pătimire și de slavă ale Mântuitorului… Pentru ca, apoi, cuvântul Suveranului Mare Comandor, Prea Puternicul și Ilustrul Frate Stelian Nistor 33°, precum și discuțiile dintre participanți, să pună – încă o dată – în evidență dorința noastră de a păși temeinic pe treptele inițierii; de a deveni, dacă suntem buni, și mai buni; de a îndreptăți și a merita onoarea, demnitatea, mândria de membru al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România.

Sobrietate și căldură ar fi „coordonatele” evenimentului – la care au participat la această Cina Mistică, alături de membri marcanți ai Supremului Consiliu, peste o sută de Frați aparținând Corpurilor Rituale Subordonate ce activează în Capitală.