Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim - Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România

Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim

al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România

PP&Il David A. Glattly – către toate zările, către toate SC din lume!

 

27 Aprilie 2020

 

Către Toate Supremele Consilii în Amiciție

 

 

Dragi Iluștri Frați,

Vă rog să găsiți în atașament o scrisoare de la Ilustrul David Glattly, Ilustrul Suveran Mare Comandor al Ritului Scoțian Antic și Acceptat pentru Jursidicția Nord a Statelor Unite.

Această scrisoare trasează acțiunea Supremului nostru Consiliu privitor la problemele actuale ce au loc în Ritul Scoțin din România.

Ilustrul Frate Glattly își exprimă totodată preocuparea tuturor fraților Masoni din întreaga lume, precum și cele mai bune urări de sănătate și siguranță, cât timp avem de a face cu coronavirusul.

Cu Mare Respect și Iubire Fraternă,

Thomas K. Sturgeon
Mare Cancelar

 


 

27 Aprilie 2020

Ilustrului Stelian Nistor, 33o
Suveran Mare Comandor
Supremul Consiliu 33o din România

Drag Ilustru Frate Stelian,


Sper ca această scrisoare să te găsească sănătos în această perioadă provocatoare.

Sunt foarte îngrijorat de numeroasele comunicări primite în ultima săptămână de la și despre Supremul Consiliu din România. Mi se frânge inima să văd cum atâția oameni buni și Masoni ai Ritului Scoțian din România înfruntă încercări atât de ridicole precum cele impuse ție și membrilor voștri de către un Mare Maestru cu motivații suspecte. Sper că scrisoarea mea către acest Mare Maestru să fi ajutat un pic.

Jurisdicția Masonică Nord SUA nu acceptă acțiunile Marelui Maestru al Marii Loji Naționale a României, expuse în scrisoarea Marelui Maestru din 21 aprilie 2020. În această scrisoare, Marele Maestru pretinde în fond că nu mai recunoaște Supremul Consiliu cu tine ca Suveran Mare Comandor, în favoarea unui ”nou” Suprem Consiliu cu Răzvan Buzatu ca Suveran Mare Comandor. Jurisdicția Masonică Nord a Statelor Unite nu recunoaște și nu va recunoaște acest nou Suprem Consiliu, deoarece formarea acestuia este iregulară și nu îndeplinește criteriile directoare de recunoaștere fraternă ale jurisdicției noastre.

În consecință, Supremul Consiliu 33o al Ritului Scoțian Antic și Acceptat al Francmasoneriei din Jurisdicția Nord, Statele Unite ale Americii declară începând de la această dată că va continua în stare de amiciție și recunoaștere fraternă cu Supremul Consiliu al Gradului 33o și Ultimul al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, al cărui Suveran Mare Comandor este Ilustrul Stelian Nistor, 33o.

Frate Stelian, îți promit întregul sprijin al Jurisdicției Masonice Nord din SUA pe toată durata mandatului tău ca Suveran Mare Comandor. Te rog să nu te sfiești să mă contactezi oricând, dacă pot fi de ajutor ție sau Supremului vostru Consiliu.

Cu Sinceră Fraternitate,

David A. Glattly, 33o
Suveran Mare Comandor

27 aprilie 2020
7