Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim - Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România

Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim

al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România

Ceremonia de Ritualizare a Gradului al XV-lea – Bucuresti – martie 2024

Supremul Consiliu de Grad 33º și Ultim al R:.S:.A:.A:. din România împreună cu Corpurile sale Rituale din Valea București, Capitulele de Rosa-Cruce: Terra Lucida Nr. 2, Sublimatio Nr. 3 , Regeneratio Nr. 9 și Lapis Exillis Nr. 21, au organizat în ziua de marți, 26 martie 2024, Anno Domini, în Templul Amethyst  Ceremonia de Ritualizare a Grad-ului al XV-lea, Cavaler al
Orientului, al Sabiei sau al Vulturului, primul dintre cele 4 grade ale Capitulare din cadrul R.S.A.A.

Frații de grad 14º au fost invitati să facă primul pas în Construirea Templului Masonic al libertății, egalității și fraternității atât în sufletele oamenilor cât și ale națiunilor.

Frații Cavaleri din cadrul R:.S:.A:.A:. având gradele 18º – 33º și aflați în „Good-Standing” au retrăit emoția momentului în care au devenit purtători de Sabie și și-au reasumat obligatia să „muncească cu Sabia într-o mână si cu Mistria în alta”.

Dupa incheierea ritualului, devenind deja o cutuma, Suveranul Mare Comandor a avut un dialog deschis cu frații participanți la eveniment pe temele de interes imediat sau termen lung și mediu ale masoneriei române.

2 aprilie 2024
Grad XV
7