Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim - Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România

Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim

al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România

Întrebări frecvente

Cine poate face parte din Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România?

Din Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România poate face parte orice Maestru Mason aflat în situație de good standing cu Marea Lojă Națională din România.

Cum se acordă gradele în Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România?

Ritul Scoțian Antic și Acceptat gestionează gradele de la 4 la 33, dar conferă numai gradele: 4, 9, 14, 18, 30, 31, 32 și 33.

Celelalte grade sunt doar comunicate Candidaților.

Cum pot să devin membru în Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România?

Maeștrii masoni, membri ai Marii Loji Naționale din Romania, care doresc să intre în acest rit sunt rugați să contacteze Secretariatul Supremului Consiliu, utilizând unul dintre mijloacele de comunicare menționate in secțiunea CONTACT.

Secretariatul Supremului Consiliu va pune la dispoziția celor interesați toată documentația necesară admiterii in Ritul Scoțian.

Cum se desfășoară activitatea în Ritul Scoțian Antic și Acceptat?

Ritul Scoțian Antic și Acceptat își desfășoară activitatea în Loji de Perfecție (gradele 4-14), Capitule de Rosa Cruce (gradele 15-18), Consilii Kadosh (gradele 19-30) și Consistorii (gradele 31 si 32).

 

Pentru alte întrebări sau nelămuriri vă sugerăm şi pagina întreţinută de către Supremul Consiliu din Jurisdicția de Sud a Statelor Unite ale Americii, Supremul Consiliu Mama al Lumii.