Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim - Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România

Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim

al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România

Lansare de carte – ”Alexandru Vaida Voevod. Francmason și om politic”

Lansare de carte – ”Alexandru Vaida Voevod. Francmason și om politic” de Gheorghe Bichicean 

Joi 13 octombrie, 2022, ora 10, la Cercul Militar din Sibiu are loc lansarea cărții ”Alexandru Vaida Voevod. Francmason și om politic”, Editura Universitară București, 2022, ediție revizuită și adăugită, la 150 de ani de la nașterea lui Vaida.

Despre carte din partea autorului:

„Alexandru Vaida Voevod s-a impus atentiei istoricilor si cercetatorilor care au incercat sa surprinda evolutia lui sinusoidala si enigmatica in plan masonic. De aceea, am considerat necesara o revizuire in acest an 2022, in care se implinesc 150 de ani de la nasterea marelui patriot, om politic si francmason. Noi documente inedite se adauga acum, pentru a completa parcursul masonic al lui Alexandru Vaida Voevod.

Aniversarea nasterii lui Alexandru Vaida Voevod, precum si Centenarul Incoronarii regelui Ferdinand I si a reginei Maria la Alba Iulia in 15/28 octombrie 1922, constituie un motiv in plus pentru a reevalua activitatea si rolul Francmasoneriei, a masonilor romani din perioada Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 si a Conferintei de Pace de la Paris (1919- 1920), care au marcat decisiv destinul Romaniei. Este recunoasterea sigiliului pe care Francmasoneria romana l-a asezat pe istoria tarii”

Un scurt fragment:

12 octombrie 2022
alexandru-vaida-voevod
7
Să fie PACE!

Să fie PACE!

Suveranul Mare Comandor PP&IL Fr. Stelian Nistor 33°, GC, a făcut un emoționant apel pentru PACE în lume.