Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim - Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România

Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim

al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România

Linii directoare pentru recunoaștere – SMC Jurisdictie Sud

 

 

Suveranul Mare Comandor al Supremului Consiliu, 33°, al Ritului Scoțian Antic și Acceptat al Francmasoneriei din Jurisdicția Sudică, Statele Unite ale Americii (Consiliul Mamă al Lumii), Prea Puternicul si Ilustrul Frate James Cole, 33o in primăvara anului 2020 a reamintit lumii intregi existenta unor linii directoare pentru recunoaștere a unui Suprem Consiliu. Spre neuitare, aveti mai jos traducerea acestei scrisori circulare.

 


 

 

25 Aprilie, 2020

CĂTRE: TOATE CONSILIILE SUPREME în AMICIȚIE
RE: Recunoașterea Fraternă a Supremului Consiliu din România

Iluștri Frați:

Având în vedere acțiunile recente care s-au produs în România, devine necesar să precizăm politica acestui Suprem Consiliu privind recunoașterea fraternă.

Desigur, încă din numele său, Ritul Scoțian al Francmasoneriei recunoaște drept fundația sa de netăgăduit Marile Loji ale Jurisdicțiilor în care ne desfășurăm activitatea. Deși Supremul nostru Consiliu recunoaște dreptul fiecărui Mare Maestru de a conduce și a guverna în jurisdicția sa, Ritul Scoțian Antic și Acceptat al Francmasoneriei este obligat să funcționeze în conformitate cu Marile Constituții de la 1762 și 1786. Interpretările noastre ale acestor Constituții, propriul nostru Statut și liniile directoare de recunoaștere fraternă exclud, la modul general, recunoașterea oricărui nou Suprem Consiliu înființat direct de către o Mare Lojă.

În mod specific, liniile noastre directoare de recunoaștere fraternă includ următoarele elemente pentru orice Suprem Consiliu ce urmează, în urma cererii, să fie recunoscut de către Supremul nostru Consiliu:

• Carta sa trebuie să fi fost primită de la un Suprem Consiliu recunoscut.

• Acesta trebuie să-și primească membrii de la loje care operează sub guvernarea unei mari loji recunoscute.

• Acesta trebuie să adere la principiile subliniate în Marile Constituții de la 1762 și 1786.

• Acesta trebuie să funcționeze într-un mod stabil

• Acesta trebuie să fie liber de orice interferențe cu alte corpuri masonice.

După o analiză atentă și în detaliu a evenimentelor din România, Supremul nostru Consiliu reafirmă următoarele: Supremul Consiliu, 33°, al Ritului Scoțian Antic și Acceptat al Francmasoneriei din Jurisdicția Sudică, Statele Unite ale Americii (Consiliul Mamă al Lumii) declară la această dată că va continua starea de AMICIȚIE și RECUNOAȘTERE FRATERNĂ cu Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultimul al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, al cărui Suveran Mare Comandor este Stelian Nistor, 33°.

Fiecare Mason de Rit Scoțian este mai întâi un Maestru Mason și, ca atare, legat de obligațiile sale față de Marea Lojă corespunzătoare. Din acest motiv, încurajăm cu tărie un efort reînnoit din partea tuturor Supremelor Consilii de a-și consolida relațiile cu Marile Loji din țările lor. Cea mai eficientă metodă de a ne asigura că ne îndeplinim obligațiile este de a comunica în modul cel mai masonic posibil. Suntem încurajați de toate învățăturile noastre masonice să fim răbdători, grijulii și liniștitori în relațiile noastre unul cu celălalt. La urma urmei, întregul concept de recunoaștere fraternă, formulat diferit, înseamnă să fii recunoscut ca fiind fratern.

În numele Supremului nostru Consiliu, vă transmit tuturor și prin voi fiecăruia dintre membrii voștri cele mai calde salutări Fraterne și urări de bine.

Cu sinceră fraternitate,

James Cole, 330

16 august 2021
Linii directoare pentru recunoaștere

Recomandate

7
Lojile de Perfecție și Supremul Consiliu

Lojile de Perfecție și Supremul Consiliu

Delegații ale Supremului Consiliu al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România au participat la ținute organizate de lojile de perfecție în Orientele Brașov, Timișoara, Craiova și București