Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim - Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România

Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim

al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România

Mesajul Suveranului Mare Comandor de Anul Nou 2024

Suveranul Mare Comandor PP&IL Fr Stelian Nistor 33°, la Sesiunea Națională de Iarnă a Supremului Consiliu RSAA din România - 2024

Suveranul Mare Comandor PP&IL Fr Stelian Nistor 33°, la Sesiunea Națională de Iarnă a Supremului Consiliu RSAA din România – 2023

Dragul meu Frate,

Orice ți-aș dori eu pentru Anul cel Nou, ar fi prea puțin față de ceea ce meriți tu cu adevărat.

Primești acest mesaj pentru că ai dovedit și în anul care s-a încheiat că știi cum să-ți asumi calitatea și demnitatea de maestru mason, membru al Ritului Scoțian.

Avem de pregătit în anul ce vine Conferința Mondială a Supremelor Consilii ale RSAA, care se va ține pentru prima oară în România, în 8-9-10 Mai 2025. Este un dar pe care Istoria de 143 de ani a Ritului Scoțian în România a ales să ni-l ofere nouă, membrilor de acum. Este un dar pentru care fiecare dintre noi a trudit și chiar a luptat, după puteri și nivel de asumare. Fiecare dintre noi va avea ce povesti sau despre fiecare dintre noi va fi ce să se povestească celor din viitor după acest eveniment unic.

A fi aleși cu unanimitate la conducerea Conferinței Supremelor Consilii din întreaga lume, cu un mandat de cinci ani începând din 2025, este cea mai completă recunoaștere internațională a valorii pe care Ritul Scoțian dintr-o țară o poate avea. Se spune că această recunoaștere ar trebui privită și ca un șah mat dat imitatorilor masoneriei de pe la noi.

Dragul meu Frate, sub patronajul unic al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, Ordinul De Molay România a luat anul acesta, pentru prima dată în istorie, locul unu mondial în cadrul De Molay Internațional.

La Odeonul din 14 Octombrie ne-au onorat 72 de delegați străini din 41 de țări. Cunoști în România anului 2023 o altă manifestare, masonică sau profană, cu o asemenea dovadă de respect internațional?

Iată deci că la ”cele mondiale” stăm bine peste tot, ar mai fi câte ceva de făcut la ”cele locale”, pe ici, pe colo, ”prin părțile esențiale”, dar pentru asta ne-a dat Dumnezeu anul 2024!

Așadar, dragul meu Frate orice ți-aș dori eu pentru Anul cel Nou, cred că ar fi prea puțin față de ceea ce meriți tu cu adevărat…

Mergem înainte? Da, fix înainte, că avem pentru ce!

La Mulți Ani!

 

Stelian Nistor, 33°
Suveranul Mare Comandor

31 decembrie 2023
SC al RSAA România
7