Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim - Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România

Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim

al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România

Propunere RSAA din România – Crăciun 2022

Mesajul Suveranului Mare Comandor PP&Il. Fr. Stelian Nistor, 33° către fiecare membru al ordinului nostru cu ocazia Crăciunului 2022

 

București, la 24 Decembrie 2022

„Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic.”
Fratele Edmund Burke (1729 -1797)

Dragul meu Frate,

Poate că mesajul meu nu te găsește chiar așa cum mi-am dorit, adică foarte sănătos și bucuros. Mai avem timp să se împlinească și aceste dorințe, sper cât mai curând!

Sfârșitul anului aduce cu el și momentul în care, prin tradiție, ne-am obișnuit să credem că gata, s-a sfârșit ceva ce era rău, iar altceva cu mult mai bun pentru noi este gata să înceapă. Să ne ajute Marele Arhitect să fie așa!

Lumea în care trăim pare că s-a rătăcit ca într-o ceață groasă.

Pare că lumea noastră s-a săturat de bine și după mulți ani de curgere aparent calmă, a intrat într-un periculos vârtej de rău.

Din nou, ca de atâtea ori de-a lungul timpurilor, interesele meschine și demagogia unora, răutatea și poate chiar nebunia altora, dar și incompetența prea multora dintre decidenții lumii aflați la putere pot duce lumea în care trăim și ne creștem copiii și nepoții într-un abis. Noi știm că atunci când cineva repetă aceleași greșeli cu speranța obținerii de rezultate diferite, poate fi cel puțin un pas către ceva ce nu este de dorit.

Lumea,Țara noastră și Masoneria au mai trecut prin rău.

Lumea, Țara noastră și Masoneria au supraviețuit răului, și-au învățat temporar lecțiile și au mers înainte.

Dar noi, cei de astăzi, mai precis tu și cu mine, am mai trecut printr-un astfel de rău? Noi, tu și cu mine și cu toți ai noștri, suntem cu adevărat pregătiți să ne apărăm? Vom mai putea merge înainte? Dacă da, cum?

Povara trecerii cu bine prin ceața prezentului a căzut pe generația noastră de Masoni. Chiar dacă nu am conștientizat acest lucru, acum noi purtăm fața de cei care vor urma răspunderea de a apăra nu doar valorile, principiile și însăși existența Ritului Scoțian și implicit a masoneriei, ci chiar continuitatea Lumii noastre.

Răspunderea nominală, a fiecăruia dintre noi, în fața viitorului nu poate fi încă evaluată. Nu ne poate fi indiferent însă în ce fel rezultatul acțiunii sau inacțiunii noastre de acum va fi moștenit de către urmașii noștri… Pentru copiii și nepoții noștri, pagina fiecăruia dintre noi, așa cum se scrie de către faptele sale în cartea Istoriei, că vrem, că nu vrem, mai are locuri albe…

Cu condiția să avem Pace.

Așa după cum știu despre tine, cred că și tu cauți soluții la aceste probleme.

Ce-ar fi dacă în seara Sfântă de Ajun, să zicem la ora 19:00, te vei gândi doar o clipă să avem Pace? Doar o clipă, dar la 19:00 fix. Eu voi face la fel. Ceilalți Frați ai noștri vor face și ei la fel, căci noi am mai probat o dată puterea gândului nostru unit. Se spune că în acea împrejurare puterea gândului nostru a contribuit și ea la o vindecare socotită greu de atins.

Gândul tău, pus împreună cu gândul meu și împreună cu gândul fiecăruia dintre Frații noștri s-ar îndrepta sinergic către Marele Arhitect al Universului și poate s-ar întoarce de acolo cu o forță de mii de ori mai mare.

Acesta să fie începutul. Când, și nu dacă, vom fi urmați de cei mulți, va fi din nou lumină iar întunericul nu va mai putea ascunde Pacea.

Fie ca această forță a gândului nostru chiar să lumineze întunericul ca să se poată vedea din nou Pacea!

Ne vom uni gândurile azi la ora 19:00 în Lanțul Universal. Până atunci, îți doresc, în mod foarte personal, tot binele din lume pentru tine și cei dragi, cu multă sănătate și, dacă se poate și cu un pic de fericire!

Să ai Sărbători frumoase, cu bucuria pe care o trăiam în copilărie!
Crăciun fericit! Anul cel Nou cu Bine!

Mergem înainte? Da, fix înainte!
Stelian Nistor, 33°

 

 

 

 

28 decembrie 2022
mesaj crăciun 2022
7
„Ziua Consiliilor Kadosh” – 2024

„Ziua Consiliilor Kadosh” – 2024

  Vineri 12.01.2024 (cu o zi mai devreme faţă de data consacrată) a fost sărbătorită Ziua Consiliilor Kadosh în cadrul unui banchet la care au...