Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim - Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România

Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim

al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România

Mesajul Suveranului Mare Comandor – 2017

Suveranul Mare Comandor al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România,  PP&Il Fr Stelian Nistor, 33º,  a adresat la început de nou an următorul mesaj:

Încheiem împreună cel de-al 135-lea an de existență documentată a RSAA în România. Acesta este anul care a adus României, prin alegerea Suveranului român ca Președinte al Conferinței Suveranilor Mari Comandori din Europa și Țările Asociate pentru următorii doi ani. Aceasta este cea mai prestigioasă recunoaștere internațională din istoria celor 135 de ani ai Ritului nostru.

Pe plan intern, am început instalarea de noi Loji de Perfecție, Capitule de Roza Cruce și Consilii Kadosh pe tot cuprinsul Țării. Am început să răsplătim pe o parte din cei merituoși. Am început să dăm afară pe o parte din cei care nu-și justifică onoarea de a fi membri ai RSAA. Am continuat programele noastre sociale. Am început Campania de Instruire Masonică și profană pentru a ne legitima ca elită în masonerie şi în societate. Vom amenaja noul Templu, vom avea Spital.

Voi relua întocmai câteva idei din mesajul de anul trecut, să verificăm dacă și cât ne-am ținut de cuvânt:
Ne aflăm la un sfârșit de an care a validat un început de drum: drumul demnității, onoarei și mândriei de a fi membru al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România. Vom merge pe acest drum, și tu și eu, umăr la umăr cu frații noștri şi în anul care vine. Avem șansa de a ne înscrie și noi în galeria onoarei deschisă de iluștrii noștri înaintași. Avem șansa de a deveni și noi într-o bună zi iluștri înaintași pentru cei ce vor moșteni de la noi, la capătul muncii noastre, un Rit puternic, respectat, admirat și, de ce nu,…invidiat!”

Acestea, iată, nu au rămas doar vorbe pe hârtie ci au devenit fapte cu care dăm seamă în fața fraților noștri din toată Masoneria Română.

Eu cred că meritul este al tuturor membrilor RSAA în mod egal și mulțumesc în mod egal fiecărui membru al Ritului Scoțian. Eu știu că tu știi cel mai bine ce ai făcut concret pentru Rit în acest an și îți vei opri din mulțumiri doar pentru cât ți se cuvine. Eu cred că, dacă e cazul, vei recupera din mulțumirile de la anul pentru faptele tale în slujba Ritului din tot anul ce urmează.

Am avut la Sesiunea Națională de la Odeon din 17 Decembrie cea mai mare participare din istorie. În deschidere, din sutele de piepturi de bărbați adevărați s-au auzit cuvintele jurământului de credință față de Țară al Ritului: ”Jur credință Țârii mele, România! Jur să-i ocrotesc și să-i apăr chiar cu prețul vieții mele Numele, Poporul și Drapelul Tricolor!”

Vom continua să ne slujim Țara respectându-i și apărându-i legile, valorile și tradiția. Vom continua să ne exprimăm compasiunea și caritatea. Ritul va putea fi puternic și respectat. Și prin respectul față de Rit, va putea fi respectat fiecare dintre noi, în masonerie și în societate!

La Mulți Ani 2017!
Mergem înainte!

Stelian Nistor, 33º
Suveranul Mare Comandor
Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România

4 ianuarie 2017
Stelian Nistor, 33º Suveranul Mare Comandor Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România
7