Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim - Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România

Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim

al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România

Mesajul Suveranului Mare Comandor de Paște, 2021

 

 

București, la 1 Mai 2021

 

Dragul meu Frate,

 

 

Vorbim atât de mult despre Lumină, Iubire, Armonie, Pace, Toleranţă, Bune moravuri şi iarăşi Iubire şi Lumină, încât nu ne mai rămâne timp să le şi trăim. Iubirea, dacă e doar povestită, nu mai este Iubire, ci devine doar o poveste despre Iubire. Iubirea se trăieşte, nu se povesteşte.

Lumina vine de oriunde, dar nu intră decât acolo unde găseşte o deschidere. Lumina pătrunde doar acolo unde ştie că este dorită. Acolo unde ştie că are loc şi este iubită. Lumina Sărbătorii ne cuprinde deopotrivă pe toţi, şi pe cei buni, şi pe cei răi. Celor care o au deja, ea le sporeşte strălucirea. Celorlalţi le poate doar sublinia mai clar conturul întunericului din ei. Întunericul există doar acolo unde Lumina nu poate intra. În Lumină însă, întunericul se vede mai bine şi astfel te poţi feri de el. Să nu te atingă.


În seara asta Sfântă, dragul meu Frate, cei care iubim Lumina vom fi din nou împreună în gând şi poate şi în suflet, pe tot cuprinsul Ţării, oriunde ne vom afla. Mă voi uita la gândul din stânga mea şi voi fi mândru. Mă voi uita la tine, Frate gând din dreapta mea şi voi fi mândru.


La miezul nopţii, Lumina ne va pătrunde în suflet, vestind „Hristos a Înviat!”. Iar noi, Fraţii din Ritul Scoţian, rânduindu-ne în gând de-a stânga şi de-a dreapta fiecăruia dintre noi, ne vom auzi răspunzând de pe tot cuprinsul Ţării, de oriunde ne-am afla: „Adevărat a Înviat!”


Sărbătoare Luminoasă, dragul meu Frate, cu Sănătate ţie şi celor pe care îi iubeşti!


Mergem înainte!


Stelian Nistor, 33º,
Suveran Mare Comandor

1 mai 2021
Stelian Nistor
7
„Ziua Consiliilor Kadosh” – 2024

„Ziua Consiliilor Kadosh” – 2024

  Vineri 12.01.2024 (cu o zi mai devreme faţă de data consacrată) a fost sărbătorită Ziua Consiliilor Kadosh în cadrul unui banchet la care au...