Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim - Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România

Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim

al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România

Mesajul Suveranului Mare Comandor de Paște, 2022

Ca în fiecare an, Suveranul Mare Comandor al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, Prea Puternicul și Ilustrul Frate Stelian Nistor, 33° a adresat un mesaj de bucurie și încredere tuturor fraților:

 

București, la 23 Aprilie 2022

Dragul meu Frate,

 

Stelian NistorPe 7 Mai vom fi din nou împreună în bucuria de doi ani dorită și așteptată …

 

Până atunci, știu că știi și tu cât de folositor ne-ar fi dacă, măcar în zilele Sfintei Sărbători a Paștelui, am reuși să fim mai buni, mai iertători și chiar mai veseli. Sau mai sănătoși și mai fericiți. Sau mai înțelepți… Dar putem?
Vacarmul din jurul nostru, generat și întreținut ba de pandemii, ba de vecinătatea războiului, aproape că nu ne mai lasă să auzim glasul rațiunii. Dar glasul inimii?

 

Putem plăti pe cineva să ne facă mâncare, putem plăti pe cineva să ne culeagă cireșele sau să ne facă aprovizionarea, dar putem plăti pentru ca altcineva să fie sănătos, fericit sau înțelept în locul nostru? Nu cred… Astea încercăm să le ducem singuri, fiecare în parte.

 

Vezi, dragul meu Frate, noi facem parte din Ritul Scoțian, din elita masoneriei. Asta înseamnă și a conștientiza că facem parte din ceva mult mai mare decât oricare dintre noi, luat de unul singur. Ritul Scoțian a rezistat prin bărbații care și-au asumat cu onoare obligațiile tradiției militare și cavalerești, nu numai drepturile. Această asumare ne poartă și pe noi înainte.

 

Pe 7 Mai vom fi din nou împreună în magia de doi ani dorită și așteptată. Până atunci, avem zilele Sfintei Sărbători a Paștelui care ne ajută în încercarea de a fi mai buni, mai înțelegători și chiar mai veseli! Sau mai sănătoși și mai fericiți. Apoi, …, vom încerca și să fim mai înțelepți. Noi, la locul nostru. Noi, în locul nostru.

Hristos a Înviat!

Mergem înainte! Fix înainte!

Stelian Nistor, 33º

 

 

27 aprilie 2022
7
Să fie PACE!

Să fie PACE!

Suveranul Mare Comandor PP&IL Fr. Stelian Nistor 33°, GC, a făcut un emoționant apel pentru PACE în lume.