Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim - Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România

Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim

al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România

Mesajul Suveranului Mare Comandor Stelian Nistor 33º pentru 2022

La sfârșitul anului de abia trecut,  SUVERANUL MARE COMANDOR Il & PP Fr Stelian Nistor 33º a transmis un mesaj personal fiecărui membru al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din ROMÂNIA cu ocazia ”începutului de ani” din 2022. 

 

București, la 31 Decembrie 2021

Dragul meu Frate,

Mesajul acesta nu este cel obișnuit, de sfârșit de an. Trăim un timp al schimbării. Nu vreau să omagiem sfârșituri. Este timpul începutului. Este un mesaj de început de ani. Da, am scris intenționat ”ani”, la plural. Am vrut să fie un mesaj despre începutul a ceea ce vom face mergând înainte în anii următori.

Cred că singurul moment în care Țara noastră, România, a fost cu adevărat RESPECTATĂ de către restul lumii în anul care se termină, s-a petrecut în 17 Decembrie, la Sesiunea noastră Națională. A fost concret și fără echivoc, e drept doar pe palier masonic. Ca toți străinii premiați de noi, de români, să considere, la vedere, că este o onoare pentru ei, nu poate fi puțin lucru. Cineva din străinătate a spus că în 17 Decembrie la București s-a scris istorie. România este respectată de întreaga lume masonică și datorită atitudinii și realizărilor Ritului Scoțian Antic și Acceptat în ultimii 140 de ani. Datorită fiecăruia dintre Maeștrii Masoni membri ai săi. Adică și datorită ție, dragul meu Frate.

Acum putem cu adevărat să construim împreună „de la piatra de temelie” o lucrare spirituală cu care și urmașii noștri direcți, din familiile noastre, nu numai cei cărora le vom deveni înaintași în Rit, să se mândrească peste ani. Nu să se rușineze. Este o șansă cu adevărat istorică.

În întâlnirea online de la București, din 17 Decembrie, 41 de țări din cele aproximativ 60 în care există -Regular și Recunoscut- Ritul Scoțian Antic și Acceptat, au fost reprezentate la cel mai înalt nivel de către 69 de delegați. Deși sătui de atâtea Zoom-uri, mult peste 700 de Frați români au ținut să fim împreună, unii nu chiar la întregul eveniment, atât cât au putut, intrând și ieșind fie din cauza conexiunilor la internet, fie aflați pe drum la noi sau prin țări străine, alții prin spitale, alții, e drept, puțini, de nervi și invidie… Mai era nevoie de încă o confirmare că nu noi suntem pe partea greșită a drumului? Imitatorii noștri, în fapt un din ce în ce mai nesemnificativ grup de jalnici imitatori ai masoneriei de la noi, cei care mințind și mințindu-se și pe ei au condus pe călători până aici, nu au putut prezenta ”biletul” la control. Au fost coborâți din vagoane. Încă mai coboară…

Câtă vreme poți să-ți spui că viața începe azi, îndemnul de a merge înainte capătă un înțeles mai profund. Dar oricum, că vrem, că nu vrem, că acceptăm sau nu, restul vieții tale și al vieții mele începe azi. Hai să-l facem mai curat. Hai să încercăm, măcar, să-l facem mai bun. Modestia exhibată poate ascunde, de fapt, sărăcia faptelor. Cerând puțin de la viață, poate însemna că ai puțin să-i dai la schimb. Riști să rămâi cu nimic. Cerând absolutul, tot vei rămâne cu ceva. Căutând perfecționarea, nu vom atinge perfecțiunea, ea este doar a Marelui Arhitect. Starea de grație este dată celui care caută, care este dăruit cu puterea de a cunoaște. Asta, însă, nu este dat oricui.

Masoneria se și povestește, dar se și trăiește. Masoneria nu se imită. Se trăiește. Masoneria unește. Maimuțărirea masoneriei, dezbină. Imitația nu rezistă. Oricâte zorzoane i-ai pune, tot un fals rămâne. A sta în expectativă și a nu face nimic, nu denotă întotdeauna înțelepciune. Poate genera însă suspiciunea de ipocrizie. Știi și tu că dacă te faci că nu vezi mizeria, aceasta nu încetează să mai existe. Și te stropește. Ești mult prea inteligent ca să nu știi însă că și cei din jurul nostru ne văd pe noi exact în același timp în care credem că doar noi îi vedem pe ei.

Viața începe azi. Dar tu știi că nu numai de astăzi înainte ai șansa ca și numele tău să fie pomenit în viitor printre bărbații adevărați care și-au asumat spălarea rușinii masoneriei din România prin curățarea mizeriei. Printre cei care redau masoneriei române Încrederea, Onoarea și Demnitatea. Au încercat să ni le sustragă prin înșelăciuni imitatorii. Profitând de neatenția noastră, imitatorii au încercat să amaneteze vremelnic valorile noastre în schimbul unor necuvenite foloase masonice, sociale și materiale. Poți minți pe cineva un timp, dar nu pe toată lumea tot timpul. Tic, tac, tic tac… Rămân cu noi cei care și-au cucerit biletul și își merită cu adevărat locul. Primirea acestui mesaj este confirmarea biletului tău. Drumul nu îți va părea lung, fiindcă traseul e frumos și compania aleasă. Uită-te la cine stă în dreapta și în stânga ta: așa-i că ești un pic mândru? Dar și noi de tine! Mergem fix înainte!

Anul Nou cu sănătate, că-i mai bună decât toate!

Stelian Nistor, 33º

5 ianuarie 2022
Stelian Nistor
7
„Ziua Consiliilor Kadosh” – 2024

„Ziua Consiliilor Kadosh” – 2024

  Vineri 12.01.2024 (cu o zi mai devreme faţă de data consacrată) a fost sărbătorită Ziua Consiliilor Kadosh în cadrul unui banchet la care au...