Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim - Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România

Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim

al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România

Suveranul Mare Comandor la Radio România Timișoara

Duminică 8 ianuarie 2023 Suveranul Mare Comandor al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, Prea Puternicul și Ilustrul Frate Stelian Nistor 33º a fost invitatul emisiunii ”Povestiri nespuse din România frumoasă”,  cu Ciprian Demeter, editorialist la Jurnalul Național, lector universitar și specialist în etică și filosofie. pe lungimea de undă a Radio România Timișoara :

Decretul Supremului Consiliu

Decretul Supremului Consiliu de grad 33 si ultim al Ritului Scoțian Antic și Acceptat de acordare a autonomiei Marei Loji Naționale din România (1923)

”Alături de noi, pe frecvența 105,9, Radio Timișoara, ascultătorii vor afla și din ce direcție bate vântul și cum să-și ajusteze pânzele pentru a parcurge în lung și-n lat România Frumoasă, stând de vorbă cu un om care a cunoscut succesul în domenii dintre cele mai diverse, dar a trăit și căderea, tristețea, deznădejdea și dezamăgirea, iar apoi, din nou, entuziasmul unor noi începuturi. El însuși a declarat: ”consider că am două biografii paralele, una de învins și una de învingător. Nu am învățat nici până astăzi să pot deosebi momentele când cele două se întrepătrund.”

Invitatul nostru de astăzi este Stelian Nistor, Suveranul Mare Comandor al Supremului Consiliu al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România. Este omul care a reușit, prin toată activitatea sa, să găsească o modalitate de a celebra diversitatea oamenilor și de a pune în discuție diferențele fără a fractura comunitatea din care face parte. A înțeles diversitatea ca pe o modalitate de a face societatea să devină mai sigură și mai deschisă către nou.

Întreaga sa activitate a stat sub semnul diversității. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L.Caragiale” și, în numai 20 de ani, a devenit actor de teatru, a fost director artistic al Teatrului ”Nottara” din București, a avut roluri în 18 filme, românești și străine, a avut o carieră în televiziune. În anul 2000 a renunțat la actorie și ales să intre în lumea afacerilor, iar din 2011 până în prezent este parte a unuia dintre cele mai importante proiecte de marketing politic online, acoperind clienți din întreaga lume.

Inițiat în 1994, în septembrie 2015 a fost ales Suveran Mare Comandor al Supremului Consiliu de grad 33 și Ultim al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România. În 2022, la sesiunea din Paraguay, a fost ales în unanimitate președinte al Conferinței Mondiale a Supremelor Consilii ale Ritului Scoțian pentru perioada 2025-2030.

Iată doar câteva repere din activitatea unui invitat de excepție, într-un interviu care ne va îmbogăți experiențele.” 

(Ciprian Demeter)

 

Puteti aici urmări acest interviu în integralitatea sa.

10 ianuarie 2023
Constitutia MLNR 1923
7