Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim - Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România

Supremul Consiliu de Grad 33 și Ultim

al Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România

Supremul Consiliu Mama al Lumii

Templul - Supremul Consiliu Mama al Lumii

Supremul Consiliu Mama al Lumii este considerat a fi Suprem Consiliu din Jurisdicția de Sud a Statelor Unite ale Americii.

În 31 mai 1801, la Charleston s-a format un Suprem Consiliu sub oblăduirea Marilor Constituții, care a absorbit Ritul Perfecțiunii și care, ulterior, a emis autorizații pentru alte Supreme Consilii. În consecință, toate Supremele Consilii regulare de astăzi își au originea, direct sau indirect, în acest Suprem Consiliu din Jurisdicția de Sud a Statelor Unite ale Americii.

În 1813, Jurisdicția de Sud a stabilit Supremul Consiliu 33 pentru Jurisdicția Masonică de Nord a Statelor Unite ale Americii.

În 1845, Jurisdicția Masonică de Nord a emis autorizația de funcționare pentru un Suprem Consiliu din Anglia și Țara Galilor.

Astăzi Suveran Mare Comandor al Jurisdicției Sud a Statelor Unite, Supremul Consiliu Mama al Lumii,  este Jim Cole, 33.

Istoric

7
Origini

Origini

Există mai multe teorii cu privire la originile a ceea ce este cunoscut ca Ritul Scoțian Antic și Acceptat. Având în vedere evoluția sa pe teritoriul Franței, îl putem data în jurul anului 1754, când la Paris a luat ființă Capitolul de Clairemont, cu șapte Grade. Până...

Ritul Scoțian Antic și Acceptat, scurt istoric în România

Ritul Scoțian Antic și Acceptat, scurt istoric în România

Ritul Scoțian Antic și Acceptat apare în România, în anul 1881, sub conducerea Suveranului Mare Comandor, Constantin Moroiu 33, la doar un an după apariția Marii Loji Naționale Române, în 1880. La 27 decembrie 1922, Supremul Consiliu al Ritului Scoțian Antic și...